Мъж опита да забогатее незаконно по време на избори и си

...
Мъж опита да забогатее незаконно по време на избори и си
Коментари Харесай

Осъдиха мъж за купуване на гласове на избори във Варна

Мъж опита да забогатее нелегално по време на избори и си понесе следствията.

Районен съд – Варна наложи наказване на 36-годишен за престъпление срещу изборните права на жителите, оповестиха от пресслужбата на съда.

Деянието е наказуемо по член 167, алинея 2 от Наказателния кодекс. Конкретният случай е от акцията за осъществяване на локалните избори през месец октомври предходната година. Тогава, при изискванията на продължавано закононарушение, подсъдимият предложил на едно лице и дал на друго лице имотна полза – сумата от 40 лв., за да ги склони да упражнят изборните си права на плануваните за 29.10.2023 година избори за общински съветници и кметове в интерес на избрана коалиция и в интерес на избран претендент с преференциален номер, регистрирани за съответните избори с решения на ЦИК и ОИК.

Подсъдимият е неосъждан. По силата на реализирано сред страните и утвърдено от съда съглашение, с самопризнание на виновността, 36-годишният обвиняем следва да търпи наказване от 3 месеца отнемане от независимост, чието осъществяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години. В негова тежест се разпореждат и направените разходи по делото.

Съдебният акт е финален.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР